First post 2015 : March already

Assalamualaikum..
masya-allah sistur!
It's already March lah... and this is my first post for 2015..
well, biasa;lah.. budak asrama + SPM candidate = busyyyy memanjang..

syukur alhamdulillah, this year, stiap bulan ada outing bermalam(OB).. dapat balik rumah..
but still, tk sempat nak update entry kat blog nih.. 
homework banyak lah wehh.. 

so, this entry.. just wanna share about my life sepanjang 3 bulan sebagai pelajar ting. 5.. senior year la konon.. -_-
hurm, not bad.. awal2 mmg la agak stres memandangkan jadual packed..
but lama2, dh lali.. bak kata pepatah, alah bisa, tegal biasa..
(ececeh.. well, calon spm la katekan.. kena pandai gunakan peribahasa.. hahaha)

actually, aku baru je habis exam UPP1(Ujian Pertengahan Penggal 1).. 
subhanallah.. tak tahu nak kata apalah untuk subject chem..
nak dijadikan cerita, malam before exam chem tu, buku aku hilang.. (actually misplaced.. ada je dalam locker.. tk perasn)
so, aku pergi prep without bawak any reference book chem.. ingatkan ada kat kelas.. bila sampai kelas, cari kat rak,, eh! tak de.. 
nak pinjam kat orang, rasa segan pulak.. lagi pun, everyone mmg tngah guna buku tu.. 
jadi masa prep malam tu, aku kacau orang.. hehehe..
bila balik dorm, baru la jumpa buku tu.. dan malangnya, mata aku dah ngantuk..sempat baca beberapa mukasurat je sebelum mata tutup.. 
esok bangun dgn rasa tawakal+pasrah yang tinggi dalam jiwa.. jawab je exam..
jgn failed sudahlah nak...
nnti kene detention class.. tk nak oi.. 

maka, apabila cikgu ckp, masa menjawab sudah tamat.. aku pun...

then hari tu, masa result spm keluar, aku tengok my seniors ambik result.. aku pulak yang nangis bila tengok diorang.. memikirkan nasib diri sendiri tahun depan.. what will happen to me? Berjaya straight a's plus.. straight a or tk straight a?
tak sanggup nak hampakan harapan semua orang.. 
lagi pun, its for my own sake jugak kan.. untuk diri sendiri.. 

*petang tadi, masa otw balik rumah, singgah Popular, beli buku chem.. my sis cakap, "dah nak SPM baru nak beli buku rujukan?"
LATE IS BETTER THAN NEVER
hehehehehe

kay.. dah lambat nih.. tk boleh nak cerita semua.. btw, follow my ig : mardhiah98
(sempat lagi kan?)


ASSALAMUALAIKUM!

MOST VIEWED ENTRIES

HOMEMADE SCRUB (haluskan kulit muka & badan)

UJIAN KECENDERUNGAN KEMASUKAN MRSM

Perkampungan Terapung di Tonle Sap

Resepi mudah : Blueberry Cheese Tart

LELAKI CURANG KERANA.....