resepi : HOMEMADE PIZZA

Assalamualaikum, readers!
Kali ni, aku nak share satu resepi yang aku ambik dari internet tapi aku dah olah ikut kehendak sendiri..hehe
Ni, resepi simple je.. untuk remaja2 yang tengah cuti sekolah.. boring2 duduk depan tv/laptop tu, bolehlah test skill memasak u olls..
Simple, senang dan sedap..(tagline gitu..)
Asasnya, roti.. makanan ni sesuai untuk sarapan, minum petang pun boleh..
 First2 aku buat, memang pagi petang siang malam buat.. sampai habis roti dengan cheese dekat rumah..huwa3..
HOMEMADE PIZZA
BAHAN-BAHAN:
·         Roti (ikutlah berapa ramai yang nak makan)
·         Butter / Marjerin
·         Black pepper / pepper/ mixed herb/ oregano (nak gune semua pun boleh)
·         Sosej (rebus dulu, kalau ,malas, tak payah rebus) –hiris tau
·         Sos cili / tomato (ikut tekak sendiri)
·         Cheddar cheese (tak kisah jenama ape.. aku selalu gune cheesedale)


CARA-CARANYA :
1. Sapukan butter/marjerin atas roti dan diikuti dengan sos
2. taburkan ape2 jenis pepper yang u olls pilih
3. susun / tabur sosej yang telah dihiris ke atas roti
4. akhir sekali, tabur cheese.. cheese tu suka hati u olls la nak koyak/hiris/cincang..
5. bakar dalam oven : 150-160 degree celcius / 10 minit..


actually, u olls boleh je nak letak mana2 satu dulu.. bahannya tetap sama.. senang kata, ikut kekreatifan sendiri..buat ni tak lama, kalau cekap, 15 minit je dah siap..
so selamat mencube, selamat makan.. haha..

ini yang aku buat..



ASSALAMUALAIKUM..

MOST VIEWED ENTRIES

HOMEMADE SCRUB (haluskan kulit muka & badan)

UJIAN KECENDERUNGAN KEMASUKAN MRSM

Perkampungan Terapung di Tonle Sap

Resepi mudah : Blueberry Cheese Tart

LELAKI CURANG KERANA.....