Posts

Stop Writing?

Hello, gengsies! Em, sepatutnya aku kena study untuk next Pharmaco test tapi cam biasa, kita memang selalu menyimpang bila ada benda yang lebih penting untuk dibuat. hehehe cam tak biasa pulak en.
Actually, again, entry kali ni memang tak ada tujuan dan tak ada dalam perancangan. I just nak menaip dan tulis apa yang ada dalam otak dan hati sekarang.

STOP WRITING.
Sebenarnya kan, bila aku nak cakap pasal berhenti menulis ni, em berat sikitlah. Sebab aku pun nak kata baru, tak la baru. Nak kata lama, tak la lama dalam dunia menulis ni. Baru 4 tahun. Antalogi ada 3. Novel ada 3. Total 6 books. Next buku, baru hantar ke editor. Tengok la if ada rezeki atau tak dengan publication tu. Baru first try untuk that publication. Kalau diterima, nanti aku promot la buku tu kat sini.
Okay, back to the topic, herm macam mana nak cakap ek? Aku terfikir ni sebab aku rasa macam aku tak mampu nak keep consistent untuk menulis. Sebenarnya bila dah masuk dalam dunia menulis and terbit buku ni, aku memang …

crashed Crush

Hello. Haa, tengok tajuk aku tu. Kerlas ke idok? Sebenarnya tak tahu nak tulis apa malam ni tapi tiba-tiba terasa nak tulis pasal CRUSH. okay, yang pertamanya, anda tahu and faham tak bila baca CRUSH tu? em, kalau anda baya2 aku ni, tahu la kot crush tu apa. tapi kalau rasa-rasa macam "apa benda crush ni", em bermakna anda terkurang atau terlajak umur. tapi aku rasa dalam dunia sekarang ni, mesti korang faham punya. okay la, kiranya crush tu term yang kita guna untuk rujuk seseorang yang kita suka/admire/adore. tapi dalam diam. maksudnya, dia tu tak tahu pun yang kita suka dia. kalau bahasa dulu2, secret admirer.
Dan aku, sebagai seorang manusia biasa yang ada hati dan perasaan, of course la ada minat someone kan. ala, typical la. tapi kalau ada orang yang tak ada suka sesiapa tu, em tu lantak hang la. meh aku cerita sikit pasal crush aku. or rasanya dah boleh sebut as ex crush lah kot.
Ceritanya, aku suka someone ni since mid 2015. sebab : tiada sebab. (well, kalau suka so…

I WANT CLEAR SKIN!

holla, peeps! how chu doing?
btw, regarding to my previous entry (i did write about pharmacology test, did i? sendiri lupa hehe), i screwed up the paper. em. em. em. tak dapat actual mark, tapi rasanya okay la tu kottt. sebab aku boleh agak yang lecturer aku copy soalan from tenet. and luckily aku jawab few sets online. so ada la few mcq questions yang masuk.
- itu oun ada yang aku tak ingat jawapannya. what the ikan doh aku ni. terangan-terangan mensia-siakan peluang keemasan dan keplatinuman.

okay enough with that pharmaco thingy. let get into the topic that i want to talk about today.

C L E A R S K I N.

hmm, sekarang ni aku tengah seksa dengan muka sendiri. sedihnyaaaa.
basically i used local product (bet that you guys are saying HAA TULAH GUNA LAGI LOCAL PRODUCT. DANKE). aku malas nak censored anything. i use Deeja Cosmetics.
aku pakai dah lama juga. i guess since December 2017.
weh, tak tipu la effect dia on me memang on point. daebak kata abam korea.
jerawat aku melarikan diri. …

I'm in Sem 2 and my life is a mess!

Hello, gais! Its been awhile since my last entry. Last entry tu aku tulis masa aku awal2 sem 1. Now aku dah sem 2. and like stated in the title of this post, my life is a mess. BIG MESS!!!
Tak tau nak cakap macam mana tapi kinda serabut. Maybe sebab every week aku ada test. Da la this sem ada 5 subjects. Pastu tak lama je lagi aku da kena pi posting ke Melaka. AGAIN.
Bukan tak best tapi tak best. Ha, acane tu? Aku okay je when it comes to layan patient or hantar patient to anywhere, tapi aku tak leh bla la nak kena amik cross apa bagai. (aku faham cross tu for our competency en tapi aduh payah nak cakap.)
Oh, now kolej aku baru come out with new rules pasal utilities bills. Hangat je hati aku ni weh! Tapi esok aku maybe akan pi jumpa admin untuk tanya more details. Tapi rules tu da nak kuatkuasa on this 1st July weh. Aku tak nak cakap banyak pasal rules tu kat sini tapi apa yang pasti, the rules membebankan students. Agak2 lah kan kalau nak makan duit pun.
Btw gais, this sem aku amik …

Diploma in Nursing hm

Assalamualaikum semua. Dah lama tak update story. Biasalah bukan selalu ada masa terluang nak update blog ni. And menjelang nak update next story ni, macam2 benda dah jadi sampai aku sendiri lost track kat mana aku berhenti. hahahaha

Okay lah, aku start from aku habis asasi april last this year. To refresh, aku ambik asasi sains kat UiTM Dengkil lepas habis spm. Lepas habis asasi, cuti 5 bulan. result UPU aku, aku dapat course business kat UiTM Puncak Alam. Tapi abah aku tak bagi aku pergi untuk course tu sebab katanya, kalau boleh ambik course yang kerjanya terjamin. Macam business ni terlalu general and ramai orang dalam course ni. So peluang kerja nanti pun akan terhad.

Abah siap cakap, dia suruh aku pilih mana2 private uni and amik course yang aku minat and aku yakin peluang kerja banyak in future, and dia boleh tanggung. So bermula la episod aku bukak semua (kay ni tipu) portal private uni and misi menjejak course yang aku minat. Aku bukan apa tau, tbh kalau course science ni aku…

Trip to Sabah (Throwback End of April)

Second trip of the year 2017 : SABAH BHA

27 April 2017; khamis @ kundasang Depart 7:35 am from KLIA, touched down 10:10am at KKIA. My first domestic trip naik kapal terbang. So agak blur sikit. Nasib ada abang ioll. Hahaha. Before this naik flight pi Saudi je. 2 jam lebih yang terasa agak lama. Sempat gak makan nasi lemak. Oh aku naik MAS. Tak habis pun nasi lemak tu sebab before terbang tadi da breakfast McD kat KLIA. Tapi sebab tak nak membazir, makan je la, walaupun end up membazir gak. allahu. Sampai kat Kinabalu, naik kereta sewa terus gerak Kundasang. Bapak jauhhhhh. Ada la 2 jam lebih jugak. Dengan jalan yang selekohnya.. Subhanallahhh. Sampai Kundasang, cari homestay. Ermm lupa lak nama homestay tu tapi memuaskan ah. Selesa. Petang tu weoll pi pasar malam. Mostly gerai jual benda sama. Banyak gak bundle. Ada jual macam2 food. Ada jual makanan basah. And yang paling banyak kat situ is sayur. Ada this one side of jalan, penuh dengan orang jual sayur. I guess sebab ni la orang S…

Trip to Pulau Pinang...

Century bay private resident- time tu dapat promotion. Seronok. Ada 2 bilik besar, satu lagi bilik kecik. Tapi tak la kecik pun. Pastu ada swimming pool. Tapi tak sempat la nak pi teroka sangat that place sebab pi jalan kat luar. Plus kat situ bukan lama pun. Book satu malam ja.

Bukit bendera – ramai gell, normal rm10, fast rm 30 ( recommended). Beratur kat norm lane, masyaAllah sesakkk. Pastu ada pulak this one family: ada mak and dua anak, lelaki and perempuan. Aku tahan je sabar bila mak dia ajar anak2 dia tolak orang and potong lane semua tu. Eh, come on la cik. Anak tu kecik lagi kot, dah ajar buat benda2 tak bermoral. Haa, sebab tu la anak dah besar jadi tak bermoral. Ey sabar jelah.

Naik ke puncak bukit, naik this one little train. Sesak jugak tapi still boleh bernafas lah. Hahahah. Masa naik tu, the train akan berhenti kat certain point or station. The interesting part bila ada nyonya tua turun train. I guess dia balik rumah dia la. Haa, jangan tak tau, ada okay people yg dudu…