mP3..

Friday, 24 February 2017

Trip to Pulau Pinang...

Century bay private resident- time tu dapat promotion. Seronok. Ada 2 bilik besar, satu lagi bilik kecik. Tapi tak la kecik pun. Pastu ada swimming pool. Tapi tak sempat la nak pi teroka sangat that place sebab pi jalan kat luar. Plus kat situ bukan lama pun. Book satu malam ja.

Bukit bendera – ramai gell, normal rm10, fast rm 30 ( recommended). Beratur kat norm lane, masyaAllah sesakkk. Pastu ada pulak this one family: ada mak and dua anak, lelaki and perempuan. Aku tahan je sabar bila mak dia ajar anak2 dia tolak orang and potong lane semua tu. Eh, come on la cik. Anak tu kecik lagi kot, dah ajar buat benda2 tak bermoral. Haa, sebab tu la anak dah besar jadi tak bermoral. Ey sabar jelah.

Naik ke puncak bukit, naik this one little train. Sesak jugak tapi still boleh bernafas lah. Hahahah. Masa naik tu, the train akan berhenti kat certain point or station. The interesting part bila ada nyonya tua turun train. I guess dia balik rumah dia la. Haa, jangan tak tau, ada okay people yg duduk kat bukit bendera. Pergh, seronok la hari2 naik train. Hahahahah. Masa kat atas pulak, ada la muzium (not sure ada apa sebab tak masuk). tempat makan pun ada gak. Paling popular, ada tempat apa tah yang couple selalu main kunci2 kau kunci hatiku kukunci hatimu apa bagai tu. Aku pi amik gambor jo ler. Ye la, nak kunci hati siapa pulak en.

Turun pun naik little train gak. Oh masa nak naik tadi, kita kan beli tiket. The ticket will be in form of card tau. Pastu make sure jaga elok2. Sebab nak balik nanti guna gak. Kalau tak, bayor 30 hengget naa. Bottom line for bukit bendera, kalau bagi peluang pegi lagi, I will go la tapi akan guna fast lane. Kalau yang nak rasa perasaan beratur selama lebih kurang satu jam dengan niat nak rasa thrill sikit(lewls), boleh la guna normal lane kayyy.

Next, kami pi makan mi goreng sotong kat padang kota. I guess tempat tu popular (walaupun aku tak pernah dengar), sebab orang ramai gila. And againnnnn, aku kena beratur lagiiii oiii. Sabar jolaa. Tempat tu namanya esplanade park. Tunggu punya tunggu, finally dapat gak. Nasib la sedap. Tapi memang sedap pungg. Tak sia2 la hang pi beratuq pepanjang tuu.pastu makan sekali dengan cocnut shake. Dap oi!

Dah makan, pi lepak kat tepi laut sambil makan aiskrim. Syerunuks!
Lepas tu, check in apartment kat halaman damai. Best! Recommended sangat. Kalau korang nak, boleh search Pinang Homestay. Memang tiptop and bersih. Puas hati la kiranya. Lebih kurang ja dengan yang kat century bay tu. Cuma bezanya bilik yg single tak de air cond tapi okay jo sebab ada kipas.
Around pukul 7, sepatutnya kami nak pi makan nasi kandar dengan kawan my bro amd sis in law. Tapi masing2 da penat, pastu terlajak tido. So cancel that plan. Malam tu, kami pi Batu Feringghi. Pi jalan kat night market. Before that, kami pi makan kat stall tepi2 tu. Around depan Golden Thai. Sedap la. Ioll makan chicken wrap aka shawarma lebih kureng. Habis makan, terus pi jenjalan. Seronok tengok barang. Beli la certain things untuk housemates. Banyak benda and benda pun banyak yg lebih kurang je. Harga la yang membezakan. Ikut la macam mana nak tawar. Ioll ada la beli fridge magnet, seluar batik, baju kelawar, clutch, key. Tu je kott.

Pastu the precious moment bila kami dah jalan nak balik ke kereta,lalu depan this one spa. Org kedai tu cakap, ada fish reflexology. Ala yang ikan gigit2 kaki tu. Rm5 per hour. So weoll pun masuk. Memula seram nak masukkan kaki, takut. Tapi last2 masukkan jugak. Awal2 geli gilaAaaaaaa. Sampai guling2 aku kat tepi kolam tu haa. Nasib tak terjun je kat dalam kolam tu. Haahahahahahaha. Tapi serius tu paling seronok la sebenarnya. Around 12 am, kami keluar dari kedai tu. Pastu balik homestay, bummmm tidoq!
Pagi rabu, bangun lambat. Wekkk! Pukul 10 baru mandi. Biasalah kongsi bilik air. Kena la bergilir. Pastu kami pi breakfast kat Kak Arab Penang (kot la. Tak ingat nama kedai). Merasalah makan moi. Moi ni bubur plus sup. Pastu kami singgah rumah p ramlee. Sempat la mirror selfie guna cermin p ramlee. Horhor. Then pi makan bawal goreng panas kat gelugor. Ada kari and sambal belacan sekali. Sodap sodap. Bau kari dia sedap la bagi aku yang tak gemar sangat kat kari ni. Tapi kari ni wangi dia lain sikit. Next, pi kedai jeruk pak ali. Hambik kau, almost seratus gak kami melabur kat kedai tu. Semua benda nak diborongnyaaa.

Okay, end of the story. Writing this story waktu dalam kereta and we are otw balik ke selatan. Its time to get back to reality. Assignment and stuffs! Haiyark, malaihnya sebab teringat kat exam ctu this Monday and buku ctu tertinggal kat rumah dengkil. Huwaaaaaaa. Makanya, terpaksa la balik awalllllll. Tak nakkkkk. Kay ah, nak tidoq! Bye

👆🏻👆🏻👆🏻 ni kisah throwback hohoho

klik even ONCE, okay? *kerdip mata lagi..