mP3..

Sunday, 5 April 2015

Minggu yang busy -_-

Assalamualaikum.. Haii.. 
Akhirnya, sampai juga hari Ahad.. 
post kali ni, aku just nak bebel pasal minggu aku yang teramatlah sibuk.. dan pengakhiran yang agak sadis.. ;(

Masa assembly hari Isnin lepas, ada perasmian Minggu PSS.. woahh.. 
yang bestnya, ada Pertandingan Video Adaptasi Novel.. 
Aku pun, bila sebut cemtu, haa, makin berkobarlah rasa nak cari novel apa yang sesuai..
Malam tu, aku decide nak buat novel Pabila Romeo vs Juliet, karya E-man Sufi..


sebb, cerita tu awal2nya ber'background'kan school life.. senang la nak shoot nanti kan..
malam tu, aku stay up sampai 1.30 pagi, and berjaya siapkan malam tu jugak..

esoknya, Selasa : misi pencarian pelakon.. 
puas jugalah nak pilih.. haha.. 
nak settlekan semuanya in one day sebb malam tu dah nak start shooting.

Malam tu, after prep, kitorang stay up kat lounge house sbb nak shooting.. 
malam tu, kitorang tido pukul 1 lebih..
penat jugak tapi kelakar..
bila lupa skrip, tetibe ada orang lalu kat tingkap.. mmg lawak..

Rabu : still shooting.. hari tu ada Kem Penulisan Kreatif.. aku nak pergi, but sadly nak kena siapkan shooting tu, so aku tak pergi.. tak pe lah, berkorban sikit.. tu je yang aku pikir..

Khamis : still shooting.. sampai pkul 6 lebih.. malam tu, stay up sampai 3 setengah sbb nak edit video.. ngantuk tu tak yah citer sbb otak risau kalau tak sempat nak siapkan.. mana taknya, due datenya Jumaat! Malam tu, harap tak tido dlm kelas on Friday tu sbb subjek semua yang ganas2.. haha

Jumaat ; pagi, 6.30 : tak gi breakfast, datang skolah, baca Yassin jap, then terus bukk laptop, smbung edit lagi sbb mlm tadi tk habis edit.. tk larat n kpale tk mmpu nak berfungsi.. haha
dahlah hari tu subjek yang berat.. AddMath, Bio and Chem.. 
bersyukur sangat bila aku mampu survuve untk smua kelas tu.. huihh..
tu pun, mata dah nak tertutup.. 
sepatutnya kena hantar vid before 12, tapi pandai2 la kan.. kitorang hantar pukul 3.. 
semput nak save video.. adalah kena tunggu dalam sejam.. 
hari tu, hormon adrenaline aku overuse..

petang tu, ada prep pkul 3 sengah.. disebbkan aku rasa tk sempat nak balik asrama, aku decide tuk solat kat skolah je.. after solat, singgah kantin.. beli air cincau tin, music sepeket and roti piza satu.. terus balik kelas..
tengok kelas kosong je.. aku makan and tido.. konon2 nak rest sekejap lah.. sudahnya, bangun2 dah pkul 5 sengah.. wakakaka..
terus balik dorm..

malam tu, aku tolong ED(English Drama) Batch.. sepaptutnya aku tolong dr awal tpi sbb sibuk dgn drama tu, aku tak tlong sangat pun ED tu.. maaflah batchmate..
after dah settle video, baru aku tolong.. tu pun tk banyak.. just jahit costume, buat kasut.. tu pun stay smpai pkul 2.. tido lambat lagi..
aku fikir, tk pelah sbb dah nak bertanding dah pun..
\
Sabtu-semalam ; ED start pkul 8.. aku pun pi beli popcorn yang  batchmate aku jual.. form 1 tak hbis drama lagi, aku dah habis makan sebungkus.. hahahaha.. mungkin sbb aku bosan dan tk fhm jalan cerita diorang.. so makan jelah.. tak pe adik, nanti try lagi tahun depan.. buat lagi gempak kay..

proudly to announce, batch aku menang untuk tahun yang ketiga.. congrats to all IINVICTUS 1115..
memang gempak pun.. tema parody.. so kitorang buat parody disney.. ada princess.. aku mmg kagum dgn batchmate aku yang kreatif, inovatif, kritis, awesome, grand, kelass, hebat.. cool habis.. 
kalau ada masa nanti, aku tunjuk gmbarnya yaa..  confirm korang akn setuju dengan aku..

Back pasal video tu, malam ED tu, aku dpt tau yang vid aku hantar tu ada problem. ade certain part yang blank.. aku pun tk tau knape sbb sebelum tu ok je.. entahlah... at last, aku ckp kat cg, aku redha.. cikgu nilai je on apa yang ada kat cikgu.. 
cg bagi chance tuk antr balik tpi vid tu ada kat kawan aku yang tengah enak bercuti kat rumah sekarang.. tak pelah..
maybe this is the time to apply apa yang aku baca everynight in buku Don't Be Sad, La Tahzan..
Takdir Allah, kehendak Allah, semua nya adalah terbaik.. ada hikmahnya.. aku percaya tu..

Okaylah, aku rasa aku dah sum up everything dalam ni.. sampai sini jelah ye.. 
Assalamualaikum, readers!

saje letak.. smbil tulis post ni,aku bukk utube,dengar lagu ni.. haha


klik even ONCE, okay? *kerdip mata lagi..