mP3..

Tuesday, 9 December 2014

problem hits me

Assalamualaikum, readers!!
Rasa macam dah lama tak update blog.. baru tiga hari..
yes, baru tiga hari, tapi macm2 jadi dalam hidup ni...
ada yang pergi, ada yang datang.. kan??
korang macam mana? sihat? 
homework dah settle??
cuti da nak habis.. 
huhu
Dhia ni sibuk tanya orang tapi Dhia punya pun tak siap.. sodehhh..

Do u wanna know what had happened in my life?? 
ANGGUK or GELENG?
kalau u gais geleng pun, Dhia nak cerita jugak.. dont care!
hehe.. emo pulakss..

fine, its about a boy act.. yes, dia tu kawan Dhia... dulu laa..
sekarang dia da taik nak kawan dgn Dhia dah.. hurmm..
awat? sebab Dhia buat dia sedih..
alaaa...
Dhia tulis kat sini sbb Dhia tahu dia tak baca.. 
rasanya dia pun tak tahu yang Dhia ada blog.. haha..

kay.. Dhia kenal dia since darjah 6.. tapi time tu, kenal2 cam tu je..
sebb sekolah lain2..
masa form 1, dia satu skola dgn Dhia..
Dhia tk pedulikan kewujudan dia pun masa tu..
kelas sebelah2.. tapi macam tak perasan dia wujud..
sampaila satu hari tu.. dia tegur..
rupaya dia tahu 1 rahsia yang tak boleh diceritakan di sini..
tapi agak memalukan laa..
start from that day, dia rajin la tegur..

pertengahan form two, kami kawan rapat..
sampai form three, dalam bulan 4, dia dah rapat dgn org lain pulak..
hurmm..
so, Dhia mmg marah la kan..
10 months kawan, dia boleh pulak rapat dgn org lain.. cehh..
tapi kitorang still bertegur if dia yang tegur dulu..
nak Dhia yang tegur dulu, mmg tak ahh..
ada sekali tu, Dhia turun tangga.. nampak Dhia..
dek tak nak dia tegur, Dhia turun laju2..
and tanpa disangka-sangka, Dhia jatuh.. 
huiii.. malu ooiii..

kitorang still kawan tapi type biasa2 je..
tegur tak tegur macam tu.. 
masa form 4, dia rajin jugak la tegur.. 
tapi ya.. relay still mcm biasa..

sampaila Dhia dapat tawaran gi SBP..
dia tak tahu.. tapi sahabt Dhia bagitau dia..
time tu dia tengah rapat dgn akk senior.. akak angkat..kottt
wanna know apa dia ckp??
herm.. dia ckp : SO?

wuuuu,, mmg berkecai hati cheq.. ala, tapi apa je yang nak diharap kan?
dah masuk SBP, Dhia tak ingat dia sangat..
well, sibuk.. bila balik OB je, sometimes dia tegur kat WeChat..
ya, friendsss jaa..

sampailah, balik cuti hujung tahun ni, asyik terserempak je..
dia pulak rajin chat.. haisyy..
kitorang jadi rapat balik..
tapi Dhia ckp kat dia, Dhia tak boleh nak layan dia macm dulu dah..
ambik jalan selamat, Dhia kata kita kawan je la..
lepas ni, mana tahu dia rasa nak rapat dgn orang lain, tak de la jadi mcm dulu.. kan?

dia tak leh terima.. 
dia pikir Dhia nak mainkan dia.. what u guys think?
am i? tak kan?
salah ke Dhia nak jujur.. Dhia tak leh layan dia lebih2..
tu je.. but still kawan kan?
yang penting, tali silaturahim tak putus..
apa yang salahnya?

this morning, kitorang baru je bergaduh..
bergaduh dekat moment WeChat..
urgh,, hari demi hari, hubungan makin teruk..
dah benci membenci pulak..
malas nak gaduh tahu tak....


hurmm..
kalau kau baca entry aku ni, aku nak kau tahu yang aku masih anggap kau kawan aku..
aku tak pernah benci kau.. menyampah mmg la pernah.. tapi aku dah maafkan segala salah kau kat aku.. hope kau maafkan segala salah aku jugak.. how can our story habis mcm ni?
kita dah cukup besar wey.. membazir je bergaduh..
kay, aku tahu kau tak suka aku buat karangan macm ni untuk kau,, tapi aku nak kau tahu yang aku sayang kau sbg kawan aku..MHAA


ASSALAMUALAIKUM

SALAM SAHABAT
SALAM PENUH RASA CINTA
xoxo


klik even ONCE, okay? *kerdip mata lagi..