mP3..

Monday, 1 December 2014

KHAS untuk warga baru TKC 2015

Assalamualaikum cinta.. eh? tu tajuk filem kan? agaknyalaa.. hahaha
so, apa isu yang Dhia nak bangkitkan hari ni ya?
uu,, Dhia teringat janji dia dalam entry yang lepas, Dhia janji nak bagi checklist untuk warga TKC 2015 kan? herm,, okok..

tapi sebelum tu, Dhia ada berita gembira yang nak dikongsi dengan awak2 semua.. its about my dream comes true.. alhamdulillah..
berkat doa semua, cerpen Dekat PadaMU bakal diterbitkan bersama beberapa cerpen lain dalam bentuk antologi..
Dhia baru dapat call from publication tu beberapa hari yang lepas.. baru hari ni Dhia dapat share berita ni dengan awak semua..
mungkin bagi sesetengah orang, benda ni tak de apa2, tapi tidak bagi saya.. hehe
usaha tu beb..
terima kasih kepada semua yang dah sudi bagi komen.. terima kasih yaa..

so.. jom kita teruskan dengan agenda yang utama.. herm untuk adik2 tingkatan satu dan tingkatan empat baru..hehe..
kay lah, cenggini ya.. susah la kalau nak buat list satu-satu sebb banyak.. so, Dhia citer pasal kehidupan seharian kat sana.. korang guna guideline ni untuk buat list barang yang korang nak hangkut dtg kolej..

Dhia tahu korang perluan benda ni sebb dulu, masa Dhia nk dtg kolej, Dhia hangkut segalanya.. almaklumlah, budak tak pernah duduk asrama.. tak cukup satu luggage.. huih.. last2 banyak yang hntar balik.. kuikuikui..

lets start with hari Isnin..

 Ada assembly rasmi.. masa assembly rasmi, make sure pakai skin socks, skarf, matriks card, batch/name tag.. kalau tak.. DEDUCT HOUSEMARK!! haha.. oh ya, assembly berdiri tau.. lama gak ar.. dalam sejam.. penat wey.. tapi lama-lama biasa ar.. then PnP.. samapai la tengah hari.. balik.. gi dining hall untuk lunch.. makan2, solat.. then gi prep.. prep abis 4 sengah.. dah 4 sengah tu, balik dorm la wey.. oh ya,, masa lunch boleh balik dorm.. tapi jgn lupa dtg skola balik..
herm, 4.30 sampai 6.50, korang free.. buat la apa hang nak buat.. washing ke, apa ke.. terpulang..
6.50, dinner.. wajib.. dah dinner gi solat.. oh ya,, solat kat sana, hanya subuh, maghrib dan isyak yang berjemaah..
lepas tu ada prep dari pukul 8.30 sampai 10.30..
dah habis tu, pi balik la.. balik dorm terus atau nak singgah supper.. suka hati..
lights off pukul 11.30..


untuk hari selasa, rabu, khamis.. semua lebih kurang..

pasal ko-ku, hari Rabu.. pkul 3.30 - 4.30..
prep malam ada setiap hari kcuali sabtu.. sabtu ada prep pagi je..
herm, apa lagi?
ala,, tak tahu nak ckp apa lagi.. macam2 bende nak dicerita..
so lagi mudah.. korang pm je saya kat fb.. or drop comment kat bawah pun boleh.. no hal..
tanya je apa-apa.. Dhia akan jawab..

so, sampai ketemu lagi ya.. salam


klik even ONCE, okay? *kerdip mata lagi..