mP3..

Saturday, 15 March 2014

RINDU pada yang LAMA..

Assalamualaikum, semua..
woah,, happy sebab dapat update blog setelah sekian lama Dhia tak post ape2 entry kt blog ni..
kali terakhir Dhia update citer, sebulan lepas.. lame la jugak tu..

entry kali ni,, serius macam2 Dhia nak story.. tak cukup satu entry rasenye kalau nak cerita semua..
plus, sekarang pun ah lewat.. (tak baik tido lambat)..

focus on the title yang Dhia tulis kt atas tu..
"RINDU pada yang LAMA.." 
mmg betul, tepat dan benar, 100 peratus..
life yang baru kt sekolah baru, tak menyeronokkan..
sahabt tak ade.. kawan ade la jugak.. (well, KAMA tiada pengganti)
leisure? -memng tk la.. kcuali ahad.. tapi ttp ade keje such as basuh baju, homework, kemas locker
kene jalan jauh dari asrama>dining hall>blok akademik  (siapa nak kurus, boleh buat fitness kat sekolah aku.. konfem kurus cepat) plus, kelas aku tingkat last, iaitu tingkat 3.. semput naik tangga.
schedule : memang pack! kalah ikan sardin dalam tin

i'm not to homesick but more to friendsick..
bayangkan you all pernah dikelilingi sahabat2 yang sangat setiakawan, in other term, sentiasa bersama whether senang or susah, n sampai satu masa, you all hilang semua tu n dapat a person yang mmg tk peduli pasal orang lain..a person yang hidup dalam dunia dia je.. 
dan you all tak de choice lain selain kawan jugak dengan dia..
tu la yang Dhia kene hadap kt sane sekarang..
sometimes tu, ade la Dhia nangis because of this hard thing..

back to our main topic, i'm really miss my old life..
bila Dhia renung balik, Dhia sedar satu lumrah kehidupan..
saat memiliki sesuatu yang lama, kita tak pernah hargai.. malah, lebih teruk, kita merengek mahukan yang baru..
sampai masanya, kita peroleh apa yang kita impikan..namun, kita mula merindui yang lama..
sedar atau tidak, itulah dia lumrahnya..

kenapa boleh jadi macam tu???

pada pendapat Dhia, as hamba Allah, kita kena ingat, kita perlu bersyukur kepada Allah..
setiap perkara yang jadi dalam hidup kita, adalah nikmt, adalah ujian dan ada hikmahnya tersendiri..
peringatan kepada semua, termasuk Dhia sendiri..

one more, take the positive side and throw away the negative side..

well, sekolah tu okey je.. just Dhia yan susah nak adapt dengan suasana baru.. but i'm trying and will never give up ..insya-Allah

oh ya, sekarang ni, Dhia tengah cuti sebb TKC jadi host untuk Wind Orchestra..
hari Ahad ni, Dhia balik hostel... and will be at home next 5 days..


ASSALAMUALAIKUM..

#PRAYFORMH370
Ya Allah, KAU bantulah kami dalam usaha mencari dan menyelamat pesawat MH370..  Ya Allah.. KAU selamatkanlah mereka walau dimana pun mereka berada.. Ya Allah, KAU kembalikanlah pesawat itu bersama penumpangnya kepada kami, sememangnya kami di sini menanti kepulangan mereka.. Hanya Engkau yang tahu dimana mereka.. sesungguhnya, Engkau yang MAHA MENGETAHUI




pics of new school...









klik even ONCE, okay? *kerdip mata lagi..