mP3..

Monday, 23 December 2013

Dapat result PMR..

Assalamualaikum, readers!!
Woot, woot!!
Tajuk yang menggembirakan.. hehe..
for sure about my result PMR yang baru je keluar 19 hb lepas..
#baru ke?? dah basi..

alah, tk kiralah basi ke, lemau ke, yang penting nak cerita juga..
nak berkongsi kegembiraan..

Alhamdulillah, berkat usaha selama 10 bulan, doa yang tak putus2 daripada mak, abah, cikgu2, sahabat2, adik-beradik, saudara-mara dan semualah.. nanti tulis semua, tak muat blog ni nanti..
alhamdulillah, Dhia antara 13 orang pelajar dari SMK Dato' Undang Musa Al-Haj berjaya mendapat...
8A... syukur!!
sahabat2 Dhia, ada yang dapat, 8A, 6A, 5A, 4A, 3A..
Alhamdulillah.. semuanya terbaik..

well, masa nak dapat keputusan tu, berdebar sungguh.. macam nak kahwin pulak.. eh, itu abang Dhia.. 
dah selamat menjadi suami orang, 20 hb lepas.. haha..
berpeluh sakan..
bila nama diumum dapat 8A, menangis juge lah.. tapilah meraung + melalak..
menangis gembira gitu..
mak Dhia pun ikut naik pentas sekali..

dah habis dapat result, wah, bergambar pulak,,
kalah artis tau..
sinaran flash kamera dimana-mana.. wah, macam ABPBH...
hoho..

herm, thanks a lot to yang sudi ucap tahniah..
oh ye, lepas dah dapat keputusan ni, ramai yang tanya, lepas ni nak sekolah mana??
tergagap juge mahu menjawab..
yalah, nak cakap ape kan? 
kita bukannya tahu sekolah mana yang nak menerima kita ni..
yalah, kita ni bukanlah pelajar cemerlang sangat..
ko-kurikulum memang hancus dah.. nak harap akademik jo ler..
that's why, Dhia tak berapa yakin untuk mana2 asrama penuh pilih Dhia..

tak pe,, dah prepare jawapan..
kalau orang tanya, dapat tak sekolah asrama penuh??
jawab lah : asrama dah penuh..

huahuahua.. hasil ajaran orang tuha-tuha..
pandai kan??

sejujurnya, memang ada hati nak masuk sekolah2 tu, tapi kalau tak dapat, nak buat apa..
lagi pun, sekolah mana2 pun sama asal usaha..
orang yang sekolah ceruk pun boleh berjaya.. 
sebab apa??
sebab usaha lah..
sekolah kat tempat bagus tapi malas belajar, tak juge.. kan??
macam beli ubat2 untuk kuat mengingat / rajin belajar, makan je, tapi masa dalam kelas tak belajar.. kat rumah tak belajar..
tak juga dapat straight A's..
sekadar pendapat Dhia..
tak puas hati,, komen le kat bawah ye..

naik pentas sambil nangis.. ambik gambar, aik senyum pulak.. hehe
see,, my mum with me.. luv u mum..


K.A.M.A with Hasan.. Hasan dah pindah ke PD.. see you ya!


Dhia dengan sape pulak ni??
herm,, dia ni my friend ja..
nanti cakap lebih2, marah pulak makwe dia..hoho

smartgirls!! nama grup kat wechat..haha


Dhia ajak mak bergambar dengan guru kelas.. tanda terima kasih ni..
thanks Teacher Eani! luv u..

K.A.M.A dengan guru kelas, Teacher Eani.. 


so, that's all dear..
ade lagi gambar atas pentas, tapi malas nak tunjuk sebb kualiti nya tak berapa good.. amik gambar dari jauh, tu yang kabur sikit..
terima kasih semua atas doanya ya..
love you all!!
sayang semua...


ASSALAMUALAIKUM



klik even ONCE, okay? *kerdip mata lagi..