mP3..

Saturday, 23 November 2013

KAMPUNG TERCANTIK DI DUNIA

Assalamualaikum, readers!
Wahh,, ni post dah nak lewat malam.. mata pun dah kecik besar,kecik besar je..
Tapi jari tetap nakal nak menaip.. ikutkan saja..

after berfikir 1, 2, 3 saat.. muncul idea, nak post ape..hehe
disebabkan mata dah ngantuk, Dhia pilih tajuk yang menarik untuk cuci mata diri sendiri dan anda2 semua..
cuci mata ni, tak perlu pergi ke mall untuk window-shopping, tak perlu bukak tv untuk tengok pelakon hensem,,
cume bace entry ni..
hehe..*promote gitu!

So, jom kita pergi ke kampung yang paling meletops seantero dunia..*amboih!
tak payah amik passport,,scroll je ke bawah ni..hihi

1. GIETHOORN *berbelit lidah chek nak nyebut nye!!
  • actually lebih dikenali as : Venice of Holland
  • yang uniknya, kat sini tak ada jalan untuk kereta / motor/ bas/ lori/ kereta api/ LRT/ monorel/ kontena/ etc.. sume tak dak.. kat sini, sume kene naik... RAKIT! upps,, tipu je.. up sikit.. kene naik bot.. tak caye? aik, kene lah caya.. tak nak caye jugak? eley, suka hati la! *#ngajuk
  • tapi paling latest ni, ade la laluan kecik untuk korang berbasikal.. bagus jugak en? mesti orang sana sihat je.. hari2 berkayuh basikal.. berkayuh sampan..
  • kampung ni terletak kat wilayah Belanda, Overrijssel
  • selain Venice of Holland, kampung ni pun dikenali as : bandar tanpa kereta


now, kita layan gambar kat sana..
Dhia sure korang akan rasa teringin giler nak ke sana..











syoknye.. ape2 pun, memang best la.. damai,, nyaman,, aman
fuuhh,, lengkap as sebuah kampung yang cantik..
memang patut pun diiktiraf sebagai kampung tercantik kat DUNIA..
memang terbaik!!











klik even ONCE, okay? *kerdip mata lagi..