mP3..

Sunday, 24 November 2013

Istanbul Aku Datang menjadi REALITI !!

Assalamualaikum..
Wah,, tajuk tu macam syok je??
Satu Malaysia tahu movie 'Istanbul Aku Datang' yang dah ditayangkan kat pawagam tahun 2012 en??
Ala, yang cerita Lisa Surihani, Beto and Tomok tu..


cerita tu berkisar pasal seorang gadis yang sanggup terbang ke Istanbul semata-mata nak jumpa sang kekasih hati.. tapi kekasih hatinya tu, orang Malaysia.. sampai kat sana, pakwe dia macam malas je nak layan dia.. kesian betul.. kalau Dhia jadi si Dian tu, memang dah ungkit pasal tambang ke Istanbul bukannya murah..! #idea jahat
dah lah membazir duit pergi sana sebab mamat tu,, last2 mamat tu dah ade makwe lain.. bertambah sadis.. nasib ade hero lain.. 
'kalau' pakwe Dhia.. kalau ye.. tak ade pun.. ha, sambung balik...kalau pakwe Dhia,, memang nak kene la.. ade yang menyesal tak berguna sebb kene flying kick nanti.. haha..
well, Dhia en ganas.. tapi comel.. 

so, yang tu intro je.. yang utamanya, pasal Istanbul.. 
dah terjadi kat seorang gadis 28 tahun, warganegara kita.. MALAYSIAN okay!
sanggup terbang ke Istanbul dan TUKAR kerakyatan..
semuanya kerana CINTA!!

yang paling tak boleh bla, dia dengan pakwenya (orang Istanbul.. lagi hebat dari cerita Istanbul Aku Datang tu.. dapat orang sana lagi) , hanya bercinta dalam INTERNET!
tak pernah face to face.. screen to screen (using SKYPE) adelah kot.. 

paling sayang bila dia sebenarnya seorang guru.. ingat senang ke nak jadi cikgu? dan dia senang2 je tinggalkan kerjaya tu.. herm, tak pelah.. itu pilihan hidu dia..
katanya lagi : saya memang mencintainya!

amboih,, memang hebat betul penangan mamat Istanbul tu..
agaknye,, akak ni terpengaruh dengan cerita Istanbul Aku Datang tu agaknye.. 
after tengok cerita tu, dia terus carik mamat dari sana.. kapel.. then, dia boleh buat kisah cinta dia macam filem tu.. hoho.. #pandai2je

kalau nak tahu lagi, akak tu sekarang ni dah ade dekat Gaziantep, Turki.. wah,, mesti dah belajar bahasa sana awal2 lagi nih!

tapi mak akak tu dah restu.. sebab dah tak boleh halang.. kalau orang bercinta ni dihalang, nanti jadi lain pulak.. biarlah diorang menghalalkan hubungan daripada buat benda haram en? 

p/s  :  yang Dhia cakar tu, gambar warganegara asing yang tak ade kene mengena dengan berita yang Dhia highlightedkan dalam entry kali ni..

'Jangan gila kerana cinta manusia kerana cinta itu tidak kekal selamanya andai tidak disandarkan pada jalan Allah S.W.T'

ASSALAMUALAIKUM




klik even ONCE, okay? *kerdip mata lagi..