mP3..

Thursday, 14 November 2013

Pengalaman di Sunway Lagoon

Assalamualaikum semua... (dalam hati tengah beristighfar panjang bila tengok blog ni dah lama tak berusik..)
alalala, cian blog kita ni.. diabaikan.. tak apaah, kita sambung ya.. sekarang ni, Dhia dah makin malas ke sekolah.. tiada unsur bangga sebab pencapaian tu memang tak boleh dibanggakan.. pergi sekolah pun, tak ada benda nak buat except berborak sampai mulut cramp.. hoho..

tapi..*wuwu, ada tapi tau.. Dhia datang jugalah untuk menjayakan dan merancakkan aktiviti2 yang best.. contoh?? herm,, romobngan, bola jaring, jamuan, badminton, senam robik, dan err.. tu je kot..
nak datang sekolah pun dah berkire sekarang.. sedar-sedar, esok hari last.. what?! hari last?! sedih + gembira = galau.. wah2, betul ke persamaan tu? bantai kan saje..

nak cerita apa ye hari ni? pasal kucing Dhia yang.. eh, baru ingat yang Dhia tak bela kucing.. lol! Ohkay,, now story 'bout trip kelas Dhia ke SUNWAY LAGOOOOON!!! (tepuk tangan sikittt) bangga sangat la konon.. choiii!!

Tapi memang serius best sesangat la even adalah beberapa insiden yang sadis berlaku.. tapi.. lansung tak merosakkan mood Dhia and kawan2 untuk berjimba sakan kat sana...
tak mau citer nak pergi, sebab kalau citer pun, tak best.. hanya berborak dalam bas.. snap pic.. makan.. eh, sedar2, dah tercerita pulok..

Sampai kat sana, insiden sadis yang pertama ialah, >> dipandang slek oleh seorang cikgu yang tidak dikenali.. dia marah kitorang pakai kasut.. she said, "yang kam ni pakai kasut kenapa? datang sini pakai kasut??! pakailah selipar!"
dalam hati, dah membahang nak menjawab, tapi disebabkan Dhia ni dah nak jadi baik, Dhia pendam je.. walhal dalam hati rasa nak.. err! sabar!!
lupekan cikgu yang bermulut manis tu,..kita sambung cerita ye,,
after dah masuk entrance,. lupe nak cakap, kat entrance tu, beg kita di check-check it out oleh beberapa orang pekerja S.L* singkatan Sunway Lagoon..
Jangan bawak makanan ye, kalau tak bukan korang yang makan, tapi pekerja S.L yang makan.. korang, telan air kat S.L tu je ler..
masuk2, kitorang berenti untuk briefing oleh cikgu pengiring.. Cikgu Idham, Cikgu Eani* 3C1's beloved class tecer and Cikgu Akma yang comel.. belum berpunya kot.. sapa nak,, silalah masuk meminang.. hoho..
Time briefing tu, Dhia pun sibukla snap2.. candid.. abis entry ni, baru tengok gambor..
ok, then, Dhia and frens pegi tukar baju.. excited nak mandi ni.. dah tukar baju, terjadi insiden sadis ke dua.. >> kene marah dengan acik cleaner sbb tinggalkan beg sesuka hati diri sendiri dalm toilet.. after kene cuci dengan acik cleaner, kitorang decide untuk beli locker.. lupe berapa.. tapi RM 30 untuk locker besar.. tak besar pon.. panas je hati!
insiden sadis ketiga berkaitan locker >> kitorang kene beli dua locker lepas locker pertama, duit burn macam tu je.. tak apalah, pengalaman kan??
lupekan kesedihan.. ingat kegembiraan.. statement pujuk hati.. sugar the pill bak kate omputih..
kitorang mulekan dengan VUVUZELA..seriously, best sangat2.. K.A.M.A*geng sehidup semati Dhia, naik 2 kali sebab tak puas.. even kene panjat tangga.. merungut juge, "tak ade lif ke?" "boleh kurus panjat hari-hari".. haha
then, kitorang pergi mandi kat kolam.. Dhia sampai takat 1.5 meter je.. kang tak pasal ada insiden mouth to mouth.. kitorang main dengan penuh kegirangan.. Dhia tak pandai berenang.,. just jalan2 jo le..
masuk rumah hantu! trauma habis.. Dhia menangis dalam rumah hantu tu.. jatuh berkali-kali, kay! Bukan takut, segaan.. statement cover! tapi kalau boleh, nak masuk lagi.. pling memalukan bila kluar dri rumah hantu, classmates Dhia tersengih tengok Dhia yang bermata merah dek menangis..

naik Pirate Revenge..* betul ke nama dia tu.. ala, asal ada pirate.. memang terbaik.. pusing 360 drjah.. mule2 menjerit.. tapi bila dah nk pusing 360 tu, tak mampu nak jerit.. nak pengsan adalah! tapi yanng kelakar nye, sempat pulak kawan depan Dhia tu melawak time dia sibuk menjerit.. katenye, "air liur kau la!" kureng hasam!

naik jugaklah jambatan gantung dia, amazingly, Dhia tak gayat.. just bila nak hujung, gayat sikit bila jambatan tu bergoyang.. classmates yng lelaki la, nak aniaya orang.. choi!

kitorang jalan kat River ape tah yang tepi kolam tu, syok habis.. jalan dengan kawan2.. diketuai oleh sepasang kapel.. sahabat Dhia wif bf dia.. diorang kuch2 ho ta hey,, kitorang kat belakang, kuch2 ho tak hang... hehe.. jgan marh ye, ADNAS... ADNAS tu gabungan nama bff Dhia dengan bf dia.. Dhia ni, nak gabung nama dengan siapa.. jiran belakang rumah? eh, belakang rumah mana ada.. depan rumah ade le.. ei, tak pe la.. tunggu suami sendiri, baru boleh kuch2 ho ta hey.. halal gitu..

naik congo challenge.. not bad.. mengujakan.. lawan dengan geng.. kelakar gitu.. Dhia siap terbalik at the end tu.. malunye

after that, kitorang semua dh penat berjalan sakan dalam S.L tu.. cikgu dah cakap after ni ke Sunway Pyramid pule.. window shopping saje.. tak de benda nak beli.. tapi sempat juge le sewat Jco, novel sebijik, secret recipe.. tu je la..
 bergerak balik.. sume dah penat.. ada yang tido.. tapi, bagi orang yang banyak tenaga macam Dhia ni, berborak la dengan jiran sebelah, tepi, depan dan belakang.. banyak la sangat tenaga.. balik rumah,, tak sempat apa, dah berdengkur.. uih, teruknye.. takadalah berdengkur.. saje nak gebang.. ngeh3..

kalau ada masa, duit, rezeki nak ke S.L lagi, Dhia nak pergi.. dengan sesape je la.. sape nak pegi jangan lupe ajalk Dhia ye.. nak ikoott.. tapi serius best.. tapi Dhia nak buat satu statement atau pun teguran ataupun bahasa lebih baik, nasihat.. untuk certain2 je kt S.L tu.. pekerja S.L, senyum la dengan pengunjung.. muka masam je.. tak apalah, uolls penat, I thought.. tapi ini untuk nama baik industri pelancongan negara kita juge.. tambah gula dalam senyuman bak kata PM kita.. kalau tambah dalam makann, jgn salahkan gule yang membuatkan anda ada kencing manis.. salahkan diri sendiri yang gatal2 letak gule bersdu2 dalam air teh..

sampai bertemu lagi dlm entry seterusnya.. upps, tengok la gambar dulu.. kat bawah ni.. scroll sikit je..
ni Dhia dengan salah seorang ahli K.A.M.A.. nama dia, Dirra.. nama komersial tu..

otw nk pegi sane.. semuanye ceria.. kat belakang tu, tah ape kejenye..

K.A.M.A berwajah ceria.. excited sangat la ni..

ayunye kami... sewitt gitu

masing2 tengah decide nk buat ape dulu..

briefing oleh cikgu.. org lain sibuk dengar, Dhia sibuk snap pics.. hehe
 
Assalamualaikum.. Dhia doakan keberkatan hidup sepanjang hayat untuk yang sudi bace entry ni.. kalau tak sudi, Dhai doakan juge.. semoga berjaya selalu ye!!

klik even ONCE, okay? *kerdip mata lagi..