mP3..

Friday, 12 July 2013

Assalamualaikum semua! Sebelum apa-apa, jom kita beristighfar dulu untuk apa sahaja dosa yang kita dah buat hari ni..tak kisah lah sekecil bakteria atau sebesar ikan paus.. dosa tetap dosa, right?? Wah, dah tiga hari kita semua(untuk yg islam) berpuasakan.. dlm sibuk2 berpuasa ni, Dhia nak tanya,, faham tak apa itu puasa?? Tak ada maknalah kan kalau sibuk berpuasa tapi maksud puasa tu, kita sendiri tak faham. Tak tahu.. Ok,puasa ialah menahan diri daripada makan dan minum dan perkara-perkara yang boleh membatalkan puasa dari terbit fajar sehinggalah matahari terbenam beserta dengan niat.. But, I'm wonder,, kepada yang merokok tu,, bagaimana puasa anda?? Ok? Not so ok? Not ok? Yang mana? Tapi harapnya dapatlah tahan diri ya. Lagi bagus kalau berhenti terus..Kan? Pada pendapat Dhia lah, setiap perkara di dunia ni ada kebaikannya.. tetapi satu perkara yang Dhia still tk dapat cari apa kebaikannya selain sejuta keburukan.. that is smoking! So, kepada anda yang ada kebaikan merokok, apa kata bagi tau Dhia yang terang-terangan tak suka orang yang merokok.. Akhir kata,,(wah2..macam berucap atas pents pulk) Jgn ponteng puasa! Kalau tk puasa, apa lah makna raya..oh ye, terawih pun jgn lupa pergi!
khusyuk ye solat terawih tu!
 
sila tiru ini!

klik even ONCE, okay? *kerdip mata lagi..