mP3..

Wednesday, 1 May 2013

Apabila malaikat Izrail datang menjemput....

Assalamualaikum semua.. hari ni mood agak sedih... bile bace title entri ni pon, rasenye frens Dhia dapat teka apa yang berlaku hari ni.. Kalau diikutkan, tajuk post Dhia ni jarang disebut orang.. sebab nak cerita pun agak seram, kan? Tapi tula hakikat yang kita msti terima sbg hamba Allah.. Hari ni, atuk saudara Dhia, dah pergi meninggalkan dunia ni untuk selamanya.. walaupun Dhia tak rapat sangat dengan arwah,tapi pemergian Dhia tetap terkesan dekat Dhia.. Al-Fatihah untuk arwah..semoga arwah ditempatkan di kalangan orang2 yang soleh. amiin... okey,,now, Dhia nak sentuh sikit pasal tajuk post ni.. Apabila malaikat Izrail datang mnjemput... maksudnya, di saat pengakhiran hidup kite, malaikat Allah,Izrail akan datang untuk mencabut nyawa kita.. pada saat itu, hamba Allah yang bakal ditarik nyawanya akan berada dalam satu situasi yang diistilahkan sbg NAZAK. pada saat seseorang itu sedang nazak, dinasihatkan/digalakkan/disunatkan mereka yang berada disamping orang itu, membisikkan kalimah syahadah pada telinga orang yang sdg nazak itu. AMARAN KERAS: after dh tengok org nazak tu gerkkan mulutnya seakn-akn sdg mngucp, plisz jgn ckp bnde laen dh.. one more, bace yassin.. tu pnting okay..dgn niat>1.cpt smbuh @ 2.semoga dipermudhkn saat kematiannya... bukn ape, supaya org yg nazk itu, tidk tersekse lbih lame... Pengalamn Dhia hari ni, betul2 mengejutkn Dhia.. sungguh tk sngke masih ada ank sbgitu prngainya kt dunia ni.. Patutkh ank2 berbork apabile ayah mereka sdg berdepn saat2 kematiannya? sungguh menyedihkan... tk pe la, mungkin mereka ni tk tau..**agknyalah.. So, Dhia harap, frenz semua dapt pengajarn dngn nasihat yg secebis ni drpd Dhia.. walaupun sikit,, tetap ilmu..

klik even ONCE, okay? *kerdip mata lagi..