mP3..

Thursday, 30 May 2013

3 CEMPAKA 1..SMK DUMA 2013

3 CEMPAKA 1   *smk duma

Assalamualaikum.. wah2 tengok tu.. ber'gwiyomi' kami sekelas.. haha..actually gambar ni untuk majalah sekolah.. tp Dhia ni 'jahat' pergi suruh orang snap jugak untuk camera Dhia.. *atas desakan kawan sebenarnya..

Dah tengok betul2 ke tu? Cube cari Dhia yang mana?

Teka lah sendiri ye! cuti2 sekolah ni, rase rindu pulk nak masuk kelas.. waduh,, kalau hari sekolah, tk nak pergi.. bila tk sekolah,, mengade nak pergi.. biaselah, pelajar sekolah memang selalu rasa macam tu. tul tak? *high-5 sikit..

lama jugak Dhia menyembunyikan dirikan? tak de la semunyi sangat.. ade je kat rumah.. mengemas.. almaklumlah, nak kenduri kawin.. semua nak dikemas.. tingkap nak dilap.. lantai nak dimop.. macam2 tau.. hurm,kaylah.. nnti type pnjng2 korang bosan pulak..

btw,, kpd yg sdg bercuti, jgn lupe study.. kpd yg bkrja,, jgn curi tulang.. kpd ibu ayah, jgn lupe bawak anak2 pergi bercuti.. huhu..kasihanilah anak2 yang mengharap untuk dibawa berjalan-jalan..

Friday, 3 May 2013

my br0 n sis...

Assalamualaikum my lovely frenz..spt yg Dhia dh jnji dlm post smlm,, ari ni Dhia nak citer about my siblings.. Akk Dhia yg first,, Kak Una.. nk khwin dh..buln 6 ni..tk lame dh..wah, tk sngke dh nk ade abg ipar dh..tk lame lg,, dpt ank buah la pulk en?? Num 2 pulk, Abg Amin.. dye ni kire the smartest la dlm fameli Dhia.. *of coz bangge..alhamdulillah.. Yg middle, Abg Razi.. kirenye dye ni cheerful la.. oh ye,, dye ni mnje dgn mk.. lg mnje drpd Dhia yg bongsu ni.. *haha, pch tmblng ank mnje ni.. Num 4, Teah.. dye ni pling rapt dgn Dhia.. selalu gado.. law pon dye ni lg tue drpd Dhia,, tp ktowng ni mcm kawn.. one more, ramai kate ktowg kmbr sbb ktowg same tnggi.. klakr je. Okay,,nxt post, Dhia citer pasl geng Dhia yg comey lotey..peace~

Thursday, 2 May 2013

my femeli~

Assalamualaikum..hai frenz.. hari ni Dhia nk story pasl kluarge Dhia..of coz, dlm ape2 pon, kite kne dhulukn femeli en?? Start with my abah.. hurm,, Mohd Nor b. Lebai Juri.. 59 tahun.. kejenya juruteknologi pergigian.. ala..senang citer,,yg buat gigi palsu tu..haa,sape yg tk de gigi tu, boley la jumpa abah Dhia.. Mak Dhia..Mahmi bt Alias..53 tahun.. mude lagi..law tk caye, nnt Dhia upload gmbr..oh ye, mk keje as jururawat..sape sakit,,meh dtg sini.. kite bg cucuk sikit..gerenti elok.. Adik beradik Dhia sumenye 5 org..3 perempuan,,2 lelaki..pasl mereke2 tu Dhiasmbung besok..coz skarng ni dh mlm sngt...bye!!

Wednesday, 1 May 2013

Apabila malaikat Izrail datang menjemput....

Assalamualaikum semua.. hari ni mood agak sedih... bile bace title entri ni pon, rasenye frens Dhia dapat teka apa yang berlaku hari ni.. Kalau diikutkan, tajuk post Dhia ni jarang disebut orang.. sebab nak cerita pun agak seram, kan? Tapi tula hakikat yang kita msti terima sbg hamba Allah.. Hari ni, atuk saudara Dhia, dah pergi meninggalkan dunia ni untuk selamanya.. walaupun Dhia tak rapat sangat dengan arwah,tapi pemergian Dhia tetap terkesan dekat Dhia.. Al-Fatihah untuk arwah..semoga arwah ditempatkan di kalangan orang2 yang soleh. amiin... okey,,now, Dhia nak sentuh sikit pasal tajuk post ni.. Apabila malaikat Izrail datang mnjemput... maksudnya, di saat pengakhiran hidup kite, malaikat Allah,Izrail akan datang untuk mencabut nyawa kita.. pada saat itu, hamba Allah yang bakal ditarik nyawanya akan berada dalam satu situasi yang diistilahkan sbg NAZAK. pada saat seseorang itu sedang nazak, dinasihatkan/digalakkan/disunatkan mereka yang berada disamping orang itu, membisikkan kalimah syahadah pada telinga orang yang sdg nazak itu. AMARAN KERAS: after dh tengok org nazak tu gerkkan mulutnya seakn-akn sdg mngucp, plisz jgn ckp bnde laen dh.. one more, bace yassin.. tu pnting okay..dgn niat>1.cpt smbuh @ 2.semoga dipermudhkn saat kematiannya... bukn ape, supaya org yg nazk itu, tidk tersekse lbih lame... Pengalamn Dhia hari ni, betul2 mengejutkn Dhia.. sungguh tk sngke masih ada ank sbgitu prngainya kt dunia ni.. Patutkh ank2 berbork apabile ayah mereka sdg berdepn saat2 kematiannya? sungguh menyedihkan... tk pe la, mungkin mereka ni tk tau..**agknyalah.. So, Dhia harap, frenz semua dapt pengajarn dngn nasihat yg secebis ni drpd Dhia.. walaupun sikit,, tetap ilmu..

klik even ONCE, okay? *kerdip mata lagi..