mP3..

Monday, 25 June 2018

I'm in Sem 2 and my life is a mess!

Hello, gais! Its been awhile since my last entry. Last entry tu aku tulis masa aku awal2 sem 1. Now aku dah sem 2. and like stated in the title of this post, my life is a mess. BIG MESS!!!
Tak tau nak cakap macam mana tapi kinda serabut. Maybe sebab every week aku ada test. Da la this sem ada 5 subjects. Pastu tak lama je lagi aku da kena pi posting ke Melaka. AGAIN.
Bukan tak best tapi tak best. Ha, acane tu? Aku okay je when it comes to layan patient or hantar patient to anywhere, tapi aku tak leh bla la nak kena amik cross apa bagai. (aku faham cross tu for our competency en tapi aduh payah nak cakap.)
Oh, now kolej aku baru come out with new rules pasal utilities bills. Hangat je hati aku ni weh! Tapi esok aku maybe akan pi jumpa admin untuk tanya more details. Tapi rules tu da nak kuatkuasa on this 1st July weh. Aku tak nak cakap banyak pasal rules tu kat sini tapi apa yang pasti, the rules membebankan students. Agak2 lah kan kalau nak makan duit pun.
Btw gais, this sem aku amik subject Pharmacology. Study pasal ubat. And imagine la berapa banyak ubat aku kena hafal. Aku tak tahu nak mula study from where since the test 1 will be held on upcoming Friday wehhhh! Aku nak gila dah mengenangkan benda ni. Aku tak tau cemana nak hafal semua.
Aku tak pernah rasa camni untuk other subjects weh. Okay pharmacology is at the same level with Chemistry in my life. Sebab aku benci Chemistry weh. sebab takde chemistry la antara aku dengan dua subjects ni. Sesiapa ada tips cemana nak ubatkan diri aku yang allergic kat subject pharmaco ni?

Hooo, Selamat Hari Raya gais! Aku baru teringat kita still dalam mood raya. Hm, rasanya bukan kita sebab aku ni mood nak ngamuk je sebab assignment aku kena reject. Cisssss. mencik!
Ni lagi satu, pasal lecturer aku ni. Hadui, malas nak cerita. Nanti kata aku membawang kat page sendiri pulak en.
Tapi to anyone yang berniat nak sambung nursing (aku tak tau cemana course lain kat kolej ni. Aku tau nursing je), plis plis plis, aku merayu jangan masuk kolej aku ni. Korang akan menyesal sebab banyak benda. Aku ni stay sebab aku under sponsorship je. Kalau tak, aku takkan masuk sini.
Kolej mana? Ha, korang rujuk entry aku yang before this. Aku malas nak cemarkan blog aku dengan nama kolej ni. Cukup la mention sekali je.

Apa-apa pun gais, mohon doakan aku. Moga aku survive sampai sem 6. Aku tak nak lah pengorbanan aku menghadap lecturer yang em dengan masuk kolej em ni. Ingat senang ke nak terima relaiti hidup gini? Huhu.

Okay, think that ive got to go sebab aku nak pi google apa cara paling mudah nak hafal nama drug, indication and blablabla ni. Mungkin aku akan jadi composer lagu lepas ni. Ekekeke.

klik even ONCE, okay? *kerdip mata lagi..